fbpx

Slagroomtaart met hazelnoten en frambozen

Slagroom frambozen taart recept Mrs Janet
De allerlekkerste taart!

Ingrediënten
Voor de biscuits

10 eieren, gesplitst
80 gr bloem
1 tl bakpoeder
75gr hazelnoten zonder vlies
200 gr fijne suiker
1 tl vanille extract

Voor de vulling en topping
100gr frambozen, vers of diepvries, ontdooid
500 ml slagroom
50 gr suiker
een paar druppels natuurlijk roze kleurmiddel
eventueel slagroomversteviger

Voor de frambozensaus, optioneel
50gr frambozen, vers of bevroren
50gr suiker
1eetlepel citroensap

twee springvormen van 24 cm

Verwarm de oven op 200°C. Vet de springvormen in en bebloem deze.

Rooster de hazelnoten op een bakplaat 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Zet de oventemperatuur terug naar 180°C. Maal de hazelnoten fijn in een foodprocessor.

Klop de eiwitten stijf met een mixer. Klop in een andere kom de eidooiers schuimig met de suiker en het vanille extract.  Zeef de bloem met het bakpoeder boven het eigeelmengsel en spatel deze met een metalen lepel door het eigeelmengsel. Voeg een paar lepels van het geslagen eiwit toe en roer rustig door het beslag. Schep de rest van het eiwit erbij en roer tot het een mooi luchtig geheel is. Schep vervolgens de gehakte hazelnoten erdoor. Verdeel het beslag over twee ingevette springvormen  en strijk de bovenkant glad.

Bak ze 30 minuten in de oven. Laat goed afkoelen in de springvorm.

Kook voor de frambozensaus de frambozen 5 minuten met suiker in en pan. De frambozen mogen nog bevroren zijn. Zeef de saus en laat goed afkoelen.

Snijd de cakes zo nodig wat bij zodat ze mooi op elkaar passen en recht zijn aan de bovenkant. Sla de slagroom stijf met suiker en, indien gewenst, de slagroomversteviger. Doe ongeveer 1/3 van de geslagen slagroom in een andere kom en spatel daar de frambozen door tot een gemarmerd effect ontstaat. De frambozen hoeven niet heel te blijven, de slagroom kleurt dan mooi roze. Haal de eerste cakelaag uit de vorm en leg deze op een taartschaal. Schep het slagroom/frambozenmengsel op de onderste cakelaag en smeer uit. Leg de tweede cakelaag erboven op. Kleur het resterende deel van de slagroom met een paar druppels kleurstof totdat het mooi roze is. Bestrijk de gehele taart hiermee. Plaats de taart tot gebruik in de koelkast. Schenk de frambozensaus erover